Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan “Burası Türkiye Burada İş Var” İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası çerçevesinde İMEAK Deniz Ticaret Odaları (DTO) tarafından destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

 

İMEAK DTO Aliağa Şubesi İstihdam Seferberliği kampanyasına destek vererek “Denizde İş Var” kampanyasına katıldı. ALTO Konferans Salonu’nda gerçekleşen İMEAK DTO Aliağa Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Şubat ayı faaliyetlerinin paylaşılmasının ardından ASMİRA Grup Genel Müdürü Erhan Seyhan Aliağa’nın ikmal bölgesi olarak Ege geçişlerindeki önemini ve transit geçiş izinlerinin verilmesi durumunda bölgeye katkılarıyla ilgili bir sunum yaptı. Ardından söz alan Ege Üniversitesi Denizcilik MYO Müdürü Doç Dr. Ozan Düzbastılar ise meslek yüksek okulu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri, okulun sektöre katkısını anlattığı konuşmasında yakın zamanda Denizcilik Fakültesi’nin Aliağa’ya kurulacağını belirtti.

 

‘Denizde iş var kampanyasını destekliyoruz’

 

Oda faaliyetlerinin son dönemdeki önemine değinen İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek “TOBB’un başlatmış olduğu ve Genel Başkanımız Sayın Tamer Kıran’ın ‘Türk Denizcilik Sektörü olarak İstihdam Seferberliği’nde elimizi taşın altına koyacağız’ diyerek istihdam seferberliğine destek vermesi ile birlikte bizlerde DTO Aliağa Şubesi olarak ‘Denizde İş Var’ kampanyasına desteklerimizi sunuyoruz” dedi.

Şimşek şöyle devam etti: “İlave istihdamın 3 ay boyunca maliyeti işverene sıfır. Devamındaki 9 ay boyunca sigorta primi ve vergileri devletimiz tarafında karşılanacak. İstihdam edilecek kişi kadın, genç veya engelli ise 9 aylık süre 15 aya uzamış olacak. Ayrıca sıkıntıda olan işverenin faaliyetleri durmuş ya da azalmış ise, çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonundan ödeniyor. Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylara istihdamseferberliği.org adresinden ulaşmak mümkün.

 

Denizde gelecek var

 

“Tüm işverenlerimizi bu kampanyaya katılım göstermeye davet ediyoruz” diyen Şimşek şu ifadeleri kullandı: “Bu istihdam seferberliğinde biz de varız. Ülkemizin denizlerinde bereket var, umut var. Denizde iş var, aş var, gelecek var.”

 

Sektörün her türlü sıkıntısında Ankara’da bir kapıları var

 

Toplantının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır bir ziyarette bulundu. Oda üyeleriyle bir araya gelen Nasır, “İzmir’in dinamiklerini dile getirmek için etkili olan bir faktörde yerel yönetimlerdir. Bu noktada İzmir’in gerçekten hak ettiği değere ulaştırmak için denizcilik sektörü iş dünyasının analitik düşündüğünü, objektif değerlendirmelerde bulunduğunu biliyoruz. Sektörün her türlü sıkıntısında Ankara’da bir kapısı olduğunu belirtmek isterim” dedi.

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi