İMEAK DTO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır Başkanlığı’nda dün gerçekleşti. Toplantıda konuşan Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve üst düzey devlet yetkililerinin katılım sağladığı “Türkiye Ekonomi Şurası”ndaki konuşmasından bahsetti. Özellikle kısa ve az bir sürede denizcilik sektörünün önemli sorunlarını  dile getirdiğini belirten Başkan Kıran, “Sayın Cumhurbaşkanımız herkes konuşmasını yaptıktan sonra bir talimat verdi. Dedi ki Şubat ayının ilk yarısında bu konuları birebir bakanlarla görüşerek toplanarak çözebildiklerinizi çözün. Bunun akabinde dün haber geldi. Şubat ayı bitmeden sektör meclisi kapsamında ilgili bakanlarla toplanarak gündeme getirdiğimiz konuları çözmeye çalışacağız. Bu çok önemli bir ilerlemedir” dedi.

Başkan Tamer Kıran konuşmasına şöyle devam etti:

 

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

6 DAKİKADA 6 SORUN

“Türkiye Ekonomi Şurası toplantısında konuşma süremiz oldukça sınırlıydı. Arz etmem gereken 6 sorun vardı.  Dolayısıyla 6 dakikada 6 sorunu sıralamam gerekiyordu. Kısa, hızlı ve net konuşmam gereken bir ortamda ve yaklaşık bin 100 kişinin önünde konuşmalarımızı yaptık.

 

CUMHURBAŞKANINDAN TALİMAT, ‘ÇÖZEBİLDİKLERİNİZİ ÇÖZÜN!’

Sayın Cumhurbaşkanımız herkes konuşmasını yaptıktan sonra bir talimat verdi. Dedi ki Şubat ayının ilk yarısında bu konuları birebir bakanlarla görüşerek toplanarak çözebildiklerinizi çözün. Bunun akabinde dün haber geldi. Şubat ayı bitmeden sektör meclisi kapsamında ilgili bakanlarla toplanarak gündeme getirdiğimiz konuları çözmeye çalışacağız. Bu çok önemli bir ilerlemedir. Gündeme getirilen konuların orada sadece konuşulmadığı bir aksiyon alma durumunun da olduğunu göstermesi açısından oldukça önemlidir.

 

“ORTA YOLU BULACAĞIZ”

Özellikle de çevre cezaları konusunun devletimizin gündemine girdiğini düşünüyorum. Çevre emniyetini ve çevre duyarlılığını da kaybetmeden bir orta yolu bulacağız ümidindeyim.

Türkiye Ekonomi Şurası her yıl yapılan, devletin en üst seviyede katılım gösterdiği, tüm Türkiye’nin sorunlarının dinlendiği ve neticesinde bir kitapçığın oluşturulduğu ve bu kitapçığın Cumhurbaşkanlığı dahil tüm ilgili bakanlıklara gönderildiği ve konuların bakanlıkların ajandasına girdiği bir şuradır. İnşallah neticeleri de iyi olur.  

 

“UYUMLU BİR ŞEKİLDE SORUNLARIMIZI BELİRLEDİK”

Biz Mersin’le birlikte iki Deniz Ticaret Odasıyız. Türkiye Ekonomi Şurası’nda 110 küsür ticaret borsası, 110 küsür ticaret odası, 20 civarı sanayi odası vardı. Hepsi birden toplanıp 5-6 veya 10 sorun belirlemeleri gerekirken biz Mersin Deniz Ticaret Odası’yla birlikte gayet uyumlu bir şekilde sorunlarımızı belirledik. Buradan gösterdiği anlayışlı ve yapıcı tutum sebebiyle Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cihat Lokmanoğlu’na teşekkür ediyorum."

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi