Samsun’un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde üretilen 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğindeki yat, 20 personelin çalışmasıyla Dereköy Limanı’nda denize indirildi. İlçenin kalkınması için çalıştıklarını ifade eden Cihan Usta Tekne İmalatı sahibi Cihan Kuş, “Devlet büyüklerimizden yatı denize indirmek için bir yer istiyoruz. Gemiyi denize indirmek için çok zorlandık” diye konuştu.

"GEMİ MORİTANYA’YA GİDECEK"

Daha önce 12 metrelik tekneler yaptıklarını belirten Kuş, “Firmamız açılalı bir buçuk sene oldu. Çok büyük talep gördük ve görmeye de devam ediyoruz. İlk büyük teknemizi denize indirdik. 20 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde olan gemimizin üretimini 5 ayda 8 eleman ile gerçekleştirdik. Yaklaşık 1,5 trilyona mal oldu. Gemimiz Moritanya’ya gidecek. Yatın saçı Samsun’dan geldi, geri kalan tüm parçaları ilçemizde üretildi. Yeni inşalarımız da devam ediyor” ifadelerinde bulundu.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması

Yatı suya indirirken zorlandıklarını dile getiren Cihan Kuş, “19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde ürettiğimiz gemiyi, 20 personelle Dereköy Limanı’nda deniz ile buluşturduk. Devlet büyüklerimizden, yatı denize indirmek için bir yer istiyoruz. Dün yatı denize indirmek için çok zorlandık. İlçemizin kalkınması için bizim büyük bir desteğimiz var. Yatı suya indirirken destek olan Emniyet Amiri Ahmet Aydoğan’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Devlet büyüklerimizden de destek bekliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi