İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın meclis toplantısının ardından gece düzenledi. Büyük Kulüp’te gerçekleşen geceye, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Eski Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve DTO meclis başkanları ve denizcilik sektöründen çok sayıda armatör katıldı.

 

Yunan filosuna Türk damgası Yunan filosuna Türk damgası

Konuşmasına, “İnsanın ömrü, yaşadığı günleri, ayları, yılları değil faydalı hizmetleri kadardır” özdeyişiyle başlayan İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın ülkeye ve denizciliğe yaptığı hizmetlerden dolayı minnetle anılacağını kaydetti.

 

‘Denizcilere yardım ettiğine şahidiz’

 

Kendisi de denizci olan Binali Yıldırım’ın bütün denizcilik camiası tarafından “denizci dostu olarak büyük bir vefa örneği” olduğuna belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her kalemde denizcilerimizin sorunlarına muttali olduğunda çok büyük bir titizlik ve gayretle sonuç almak için kendilerine yardım ettiğine bu salondaki pek çok kişi şahit olmuştur. Aynı zamanda denizciliğimizi bir bütün olarak ele alıp çok değerli görüşler ortaya koyarak denizci müteşebbislerinin önünün açılmasına vesile olmuştur.”

 

Çakır’dan Yıldırım’a teşekkür

 

Yıldırım’ın “Müteşebbisin güçlüyse, ülken de çok güçlüdür şiarıyla” hareket ettiğini sözlerine ekleyen Çakır, şöyle devam etti: “Denizciliğimizin güçlenmesine giden yolda çalışma arkadaşlarını büyük oranda denizci meslek kökenli seçerek, atayarak denizci meslek mensuplarımızın işlerini kolaylaştırmış, denizciliğimizi anlaşılabilir, erişilebilir bir yapıya kavuşturmuştur. Bir denizci ve denizcilik dostu olarak Sayın Binali Yıldırım Beyefendiye yukarıda çok kısaca değindiğim ve faydalı hizmetlerinden dolayı Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı olarak, üyelerimizin adına teşekkür ediyorum.”

 

‘İstanbul’a denizci başkan çok yakışacak’

 

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel ülkemizin güzel başkenti Ankara fakat denizciliğimizin başkenti İstanbul. İstanbul’a denizci bir başkan çok yakışacaktır ve inşallah tarihinde bir ilk olacaktır. Denizci ülkemizin denizci başkenti İstanbul, denizci başkanıyla ve sektörümüzün destekleriyle, sayılı dünya denizcilik merkezleri arasına girecektir, eminiz. İstanbul’umuz bütün denizci kurum ve kuruluşlarıyla bu potansiyele sahiptir. Londra, Oslo, Singapur ve New York örneklerinde olduğu gibi.”

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi