'Her yıl İstanbul ve Avrupa'dan, Güney Marmara ve Ege Bölgesi'ne geçen 220.000 araç Bandırma Limanı'nı kullanmakta ve liman bu özelliği ile kara yolu taşımacılığının yoğunluğunu hafifletmektedir. Bandırma Limanı'nda 10 farklı firma, 12 Ro-Ro hattıyla her gün hizmet vermektedir.

Gün içerisinde karşılıklı olarak Bandırma-Tekirdağ, Tekirdağ-Bandırma, Bandırma-Ambarlı ve Ambarlı-Bandırma yönlerinde toplam 12 adet sefer düzenlenmektedir' diyen Çelebi Bandırma Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, limanın sahip olduğu tüm rıhtımların geçici depolama rejimine tabi gümrüklü alan olduğunu ifade etti. Yüksek teknoloji Bandırma Limanı hakkında bilgiler veren Çelebi Bandırma Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Mehmet Akif Ersoy, 'İmtiyaz hakkı 2010 yılında TCDD tarafından Çelebi Holding A.Ş.'ye devredilen Bandırma Limanı, toplam uzunluğu 2973 metre ve derinlikleri 6-11.50 metre arasında değişen 20 adet rıhtıma sahip. Dökme yük, genel yük, konteyner, sıvı yük ve Ro-Ro gemilerine liman hizmetleri sunmaktadır. Tüm liman sahası geçici depolama rejimine tabi gümrüklü alandır.

Liman sahasında bulunan 60 bin ton kapasiteli çelik siloları, 8500 metrekare yatay depoları ve açık depo sahaları ile depolama konusunda da bölgesinin lideri konumunda. Limanın dökme ve genel yük elleçleme kapasitesi 11 milyon ton, sıvı yük elleçleme kapasitesi 1 milyon ton ve konteyner elleçleme kapasitesi 350 bin TEU'dur. 2015 yılında 3,5 milyon ton dökme ve genel yük, 325 bin ton sıvı yük elleçlenmiştir. Limandaki yükleme-boşaltma hizmetleri yüksek teknolojili mobil vinçler, ekskavatörler ile gerçekleştirilmektedir' dedi. Yatırımlar hız kesmeden devam ediyor Bandırma Limanı'nın konumu itibarı ile ülkenin en önemli limanlarından biri olmanın yanında rıhtımlara kadar uzanan ulusal demiryoluna bağlantısı ile kombine taşımacılıkla her türlü yükün elleçlenebileceği bir limandır diyen Ersoy, 'Bandırma limanı, Liman İşletmeciliği Yönetmelikleri'ne göre gemilere verilmesi zorunlu olan kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerini, bünyesinde bulundurduğu ekip ve ekipmanla yerine getirmektedir. Liman özelleştiğinden bu yana 50 milyon USD değerinde yapılan makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımları yapılmıştır.

2016 yılında da devam eden altyapı rehabilitasyon yatırımları ile beraber TCDD tarafından yürütülen tren-feri rıhtımı inşası devam etmektedir. Haziran ayında tamamlanması planlanan bu proje ile ülkenin dört bir yanından gelecek yük vagonlarının direkt gemiye yüklenmesi ve buradan da Tekirdağ'a geçerek uluslararası demiryoluna bağlanması mümkün olacaktır' ifadelerini kullandı. 10 farklı firma, 12 Ro-Ro hattıyla her gün hizmet veriyor Ersoy, 'Bandırma Limanı, konumu itibariyle Marmara Denizi'nde gerçekleşen kuzey-güney Ro-Ro gemileri trafiğinin merkezinde yer almaktadır. Her yıl İstanbul ve Avrupa'dan, Güney Marmara ve Ege Bölgesi'ne geçen 220.000 araç Bandırma Limanı'nı kullanmakta ve liman bu özelliği ile kara yolu taşımacılığının yoğunluğunu hafifletmektedir. Bandırma Limanı'nda 10 farklı firma, 12 Ro-Ro hattıyla her gün hizmet vermektedir.

Gün içerisinde karşılıklı olarak Bandırma-Tekirdağ, Tekirdağ-Bandırma, Bandırma-Ambarlı ve Ambarlı-Bandırma yönlerinde toplam 12 adet sefer düzenlenmektedir' dedi. Modern bir altyapıya sahip olan Bandırma Limanı, demiryolu ve karayolu bağlantıları ve geniş liman içi stoklama sahaları sayesinde Türkiye dış ticaretinin dinamosu olan Güney Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerine en yüksek faydayı sağlayabilecek liman olarak görülmekte. Limanı, dökme yük, genel yük, konteyner, sıvı yük ve Ro-Ro gemilerine liman hizmetleri sunmakta. Bu hizmetlere ek olarak aynı zamanda otomotiv ihracat limanı olarak da hizmet vermesi planlanan Bandırma limanı, Türkiye'nin gelişme potansiyeli yüksek limanları arasında yer almakta. Marmara Denizi'nin güney kıyısında konuşlanan Bandırma Limanı, Marmara Bölgesi'nin dökme yük ithalatı ve ihracatı kapılarından biri konumunda.

'İmtiyaz hakkı 2010 yılında TCDD tarafından Çelebi Holding A.Ş.'ye devredilen Bandırma Limanı, toplam uzunluğu 2973 metre ve derinlikleri 6-11.50 metre arasında değişen 20 adet rıhtıma sahip' 'Bandırma Limanı, konumu itibariyle Marmara Denizi'nde gerçekleşen kuzey-güney Ro-Ro gemileri trafiğinin merkezinde yer almaktadır. Her yıl İstanbul ve Avrupa'dan, Güney Marmara ve Ege Bölgesi'ne geçen 220.000 araç Bandırma Limanı'nı kullanmakta ve liman bu özelliği ile kara yolu taşımacılığının yoğunluğunu hafifletmektedir' 'Bandırma Limanı'nda 10 farklı firma, 12 Ro-Ro hattıyla her gün hizmet vermektedir. Gün içerisinde karşılıklı olarak Bandırma-Tekirdağ, Tekirdağ-Bandırma, Bandırma-Ambarlı ve Ambarlı-Bandırma yönlerinde toplam 12 adet sefer düzenlenmektedir'

7DENİZ

Editör: TE Bilisim