AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında Tuzla’da bulunan Tersane işçilerini ziyaret etti. Seçim için destek isteyen Yıldırım burada yaptığı konuşmada, tersane işçilerinin verdiği emeğin ne kadar büyük olduğunu yakından bilen bir isim olduğuna kaydetti.

 

‘Göğsümüzü kabartıyorsunuz’

 

Denizcilik sektörünün verdiği emeğin büyüklüğüne ve başarılarına değinen Yıldırım, “Göğsümüzü kabartıyorsunuz. Türkiye, bugün dünyada denizcilik alanında 15. sıraya yükseldi. Bizim kaynakçılarımız, gemicilerimiz, donanımcılarımız sayesinde ürettiğimiz gemiler, Avrupa ve dünyanın her tarafına ihraç ediliyor. Bu eserin gerçek kahramanı sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Marmaris'te açıkta demirleyen gezi teknesi battı Marmaris'te açıkta demirleyen gezi teknesi battı

 

‘Sizlerle beraber olacağım’

 

Denizciliğin merkezi olan Tuzla’nın yanı sıra Altınova’nın da tersane bölgesi ilan edildiğine işaret eden Yıldırım, “Tuzla ve Yalova'da toplam 37 tersaneden 78 tersaneye çıktık. Bu Türkiye'nin başarısı. Hiç merak etmeyin. Bu daha da güzel olacak. Çünkü, bir Tuzlalı denizci kardeşiniz artık İstanbul'da sizlerle beraber olacak. Her gün sizlerle beraber olacağız. Aşımızı, işimizi daha da çok büyüteceğiz” diye konuştu.

 

Yıldırım, Tuzla tersanesindeki konuşmasının ardından Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR)’i ziyaret etti.

 

7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi