BAŞKAN KIRAN: HİÇBİR KURUMLA DERDİMİZ, SIKINTIMIZ YOK

IMEAK DTO’nun 2018 son mesclis toplantısında konuşan IMEAK DTO Yönetm Kurulu Başkanı Tamer Kıran şu şekilde konuştu: “Bu bütçe, yönetim kurulumuzun ilk bütçesi oldu. Dolayısıyla çok heyacanlandık hem de çok çalıştık. Gelir bölümünde daha fazlasını gider bölümünde daha azını yapmak için çalışacağız. Diğer sektörlerimizde olduğu gibi bizim sektörümüzde de birtakım sıkıntılar var. Denizlerimizin kirletilmesi ile ilgili meclisimiz son derece dikkatlidir. Oda olarak denizlerdeki kirliliğe gerek yönetim kurulumuz gerekse de üyelerimiz olarak büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz.

CEZALARIN YÜKSEKLİĞİ KONUSUNDA ENDŞELİYİZ

Cezaların yğksekliği konusunda endişeliyiz. Bu cezaların gözden geçirilmesi ile lgili olarak gerekli yerlerle yazışmalarda bulunuyoruz. Şu anki ceza miktarları çok yüksek. Geminin büyüklüğüne göre değil, kirletilen miktara göre cezaların verilmesi gerekiyor.

 

TİM’E ZİYARETİMİZİ TÜRKLİM İLE GERÇEKLEŞTİRDİK

TİM’e yaptığımızı ziyaretimizi TÜRKLİM ile gerçekleştirdik. TÜRKLİM’in davetiyle TİM’e ziyaretmizi gerçekleştirdik. İhracatımızı artırmak için limanlarımız pahalı kavramı ile sorunun ana gövdesine inerek detaylıca konuyu anlattık. Liman, limancılkk, neyin pahalı, neyin ucuz olduğunu toplantının bleşenlerine aktardık. Piri Reis Üniversitesi’nde meslek komitesi toplantısı yapacağız.

 

TEK PENCERE SİSTEMİ

Tek pencere sistemi, iş yapma kolaylığı açısından çok oturdu. Başlangıçta biraz sıkıntılar olmuştu. Bu konu özel bir durum. Bakanlığımıza bu konuyu özellikle söyleyeceğiz.

Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis hayatını kaybetti Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis hayatını kaybetti

 

KOSDER PROJEMİZİ SAYIN BAKAN VARANK’A ANLATTIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank Bey’i ziyaret ettim. KOSDER projesi ile ilgili, “Yeter ki siz uygun bir projeyle bana gelin” dedi. Bu projeyi yönetim kurulumuz ve meclis başkanımız ile paylaştım. Yakın bir gelecekte projeyi sayın bakanımıza sunacağız.

 

BÜTÇE ARTIŞIMIZ NASIL OLDU

Bu yıl bütçe artışı gerçekleştirdik. Bu artış nasıl oldu konusundaki soruya ilişkin şunu söylemek isterim:Bütçemizin esas kısmını ülkemiz limanlarına gelen navlun parası oluşturuyor. Bu navlun da dolar üzerinden dolduğu için böyle bir rakam ortaya çıktı. Geçen 3 yılı baz alarak bu veri ortaya çıktı.

 

TOBB’UN GÜCÜ İŞ YAPMAMIZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

TOBB’un gücü iş yapabilmemiz için çok önemli. TOBB’da temsilcmizin olması lazım. Bana, ‘TOBB’da çok vakit harcıyorsun’ diye bazen eleştiriler oluyor. TOBB’da çalışmayı seviyorum. Büyük bir keyifle çalışıyorum. Hem öğreniyorum hem de keyifle çalışıyorum. Rifat başkanla çok önemli nir kan uyuşmamız oldu. TOBB, bize birçok kapıyı açıyor. Sektörümüzün sıkıntılarını TOBB sayesinde bakanlarımıza aktarıyoruz.

 

2018 ÜLKEMİZ ADINA İYİ GEÇMEDİ

2018, ülkemiz adına iyi bir yıl olmadı, keyifli geçmedi. Finanstaki aşırı oynaklık, ensfalsyon moralleri bozdu. Ama şimdilerde dengemele süreci başladı. 2019 yılı da çok kolay olmayacak. Çünkü daralan bir dünya ticaretyi olacak. 2019’da, deniz piyasaları açısından 2018’i yakalasak çok iyi olacak. Kötümser olacak bir durumumuz yok. Dikkatli, tedbirli olmalıyız. Tasarruf çok önemli.

 

GÜNDE 1.5 FAALİYET GERÇEKLEŞTİRMİŞİZ

18 Nisan 2018’de görevi teslim aldık. 246 takvim gününde 6 genel kurul toplantısı, 14 açılış tören, 26 gidilen ziyaret, 126 kabul edilen ziyaret, 1 fuar, 5 cenaze, 38 yemek, 5 kere cumhurbaşkanı törenine katılma, 1 çalıştay, 29 yönetim kurulu, 9 meclis tooplantısı gerçekleştirdik. 372 toplam faaliyet yapmışız. Günde 1.5 faaliye denk geliyor. Bundan sonra da vargücümüzle çalışacağız. Bütün iyi niyetimizle çalışıyoruz. Kadro olarak sektörümüzün hayrına çalışıyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Bizi yönlendirmenizi bekliyoruz. 2019 yılının hepinize, ailenize, sağlık, huzur ve refah getirmesini diliyorum.”

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi