IMEAK Kasım olağan meclis toplantısında durum değerlendirmesi yapan ve gelişmeler hakkında bilgi veren IMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran şunları söyledi:

“Faaliyetlerimizi meclisimizden-meclisimize olan kısımları sunalım ve karmaşıklığı önleyelim. Ülkemizin en büyük STK’larının başında gelen IMEAK DTO olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Deniz ve İç sular, Kıyı ve Deniz Genel Müdürlüğü ile çok uyumlu çalışmalarımız taraaflı tarafsız herkesin takdirini toplamış durumda.

BÜROKRASİDE HİÇBİR ŞEY ‘HA’ DEYİNCE OLMUYOR

Bürosrasi, enteresan ve meşakkatli bir durum. Bürokraside hiçbir şey ha! deyince olmuyor. Şu ana kadar tatmin edici bir işbirliği içerisindeyiz. 16 Kasım’da Antalya’ya Okay Kılıç Bey gidiyor. Tekne cinsleri bayağı değişti. Bunları güncelleyeceğiz. Bodrum, İzmir, Antalya bu toplantılara katılacak. Burada istediğimiz sonuçlar çıkacak.

 

CE SORUNLARINI GÜNDEME GETİRMELİYİZ

Orada CE sorunlarını gündeme getirmeliyiz. Kılavuz kaptanla demirleme gündemimizin bir diğer konusu. Bunları takip ediyoruz. Bunları bakanlığa da aktardık. Bu konular bakanlığın ajandasında... Bunlar, en kısa sürede çözülecek.

 

BODRUM CUP’A NEDEN DESTEK VERMEDİK?

Geçtiğimiz ay Bodrum Cup gerçekleştirildi. Bodrum Cup’un 30. yılıydı. Oda olarak Bodrum Cup’a sürekli destek veriyorduk. Sponsor olduk genellikle bu etkinliğe. Bodrum Cup’ta bir iletişim kopukluğu oldu.

 

PARAYI GÖNDER, GERİSİNE KARIŞMA

Parayı gönder, gerisine karışma türünden bir yaklaşımın sergilenmesi IMEAK DTO olarak Bodrum Cup’a desteğimizi çekmemize neden oldu. Bu olayın böyle bilinmesi gerekir. IMEAK DTO olarak her şeyi şeffaf bir şekilde yapıyoruz. Bunu da buradan, bu hazirunda söylüyorum ki akıllara başka bir şey gelmesin. DTO Başkanının olduğu bir yerde en az 5 dakika da olsa başkanın konuşması gerekir.

SORUNLARIMIZI MALİYE BAKAN YARDIMCISI NURETTİN NEBATİ BEY’E İLETTİK

Haliç’teki başkan ve kooperatifler bizleri ziyaret etti ekim ayında. Geçtiğimiz ay ziyaret açısından çok yoğundu. Sorunları 8 başlığa indirdik, Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati Bey’e ilettik. Yeni bir teliği çalışması varmış. Ben, çok umutluyum, çok pozitifim. Claslı feribotlar gündemimizde. Deniz ve iç sular genel müdürlüğü kararını verdi, bizler de sonucunu bekliyoruz. Sektörün menfaatine olacağını öngörüyorum.

 

İBB ÇEVRE KORUMA

İBB Çevre Koruma Fuat Bey’in bizleri ziyareti çok önemliydi. Yenikapı Mendireği’ndeki yeni düzenleme 200 metreye çıkarılmasını ilettik. Bunu İBB Başkanı Mevlüt Uysal Bey’e de ilettik.  Tuzla İSTAÇ’ın durumunu da ilettik. Buranın nihayete erdirilmesini dile getirdik.

 

ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM’A ZİYARET

Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum’a da ziyaret gerçekleştirdik. Çok pratik ve çözümcü bir bakanımız. Çok iyi hazırlanıp bakanımızın karşısına çıkmanız gerekiyor. Biz, marinaların kira konusunu kendilerine ilettik. Fethiye-Karaot’la ilgili sorunlarımızı dile getirdik. Antalya Göynük’teki deniz ve çevre kirliliğini de deniz suyunun yüzme kalitesinde olduğu ortaya konuldu. Deniz kirliliği eğitimle ve süreklilikle olacak bir şey değil. Deniz kirliliği bir iki kişi ile olacak iş değil... Ege Denizi, Akdeniz ve Adriyatik kıyıları dünyada eşi benzeri olmayan yerlerdir. DTO olarak bu konuları yakından inceliyoruz.

 

DENİZ ADAMI DEĞİL ‘DENİZ İNSANI’

Denizlerimizde sadece erkekler değil, aynı zamanda çok başarılı kadınlar da çalışıyor. Biz de TDK’ya uygun olarak deniz adamı yerine deniz insanı tabirini kullanmalıyız. Kadınlarımızı da denizde çalışmaya özendirmeliyiz.

 

TOBB FALİYETLERİNDE DE YOĞUN OLDUK

TOBB’daki faaliyetlerimiz açısından da son derece yoğun olduk. Tek başına bir şey yapmak çok zor. Birlikten kuvvet doğuyor. 18 Ekim’de sanayi odaları konsey toplantısı yapıldı. Başta Sanayi Bakanımız olmak üzere Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Ruhsar Pekcan gibi bakanlarırımızın katıldığı bu toplantıyı sizlere aktarmaya çalışacağım. Bu toplantıda Eximbank’ın sektörler için son derece önemli çalışmalar gerçekleştirdiği ifade edildi. Denizcilik sektöründe Eximbank’ın pek esamesi okunmuyor. Sanırım biz konunun dışında kalmışız.

 

KREDİ YAPILANDIRILMASINDA HERKES YAKINIYOR

Bu toplantıda yine bir diğer konu başlığı ise ‘kredi yapılanmadırılması’ idi ve bu yapılandırmadan da herkes yakındı. Bankacılık sisteminin burada daha çözümcü olması gerekiyor. DTO olarak enflasyonla topyekün mücadeleye destek veriyoruz. TOBB olarak Türkiye Bankalar Birliği ile ortaklaşa bir toplantı yaptık.

 

CANLI YAYIN İÇİN DENEME ÇEKİMLERİ YAPIYORUZ

IMEAK DTO olarak ilkleri gerçekleştiren bir STK olduk ve bundan sonra da bu şekilde anılmak istiyoruz. Bunun için de Türkiye’de hiçbir odanın yapmadığı bir şeyi yaparaak toplantılarımızı ‘Canlı Yayın’dan vermeye başlayacağız. Bunun için çalışmalarımızıi altyapımızı oluşturduk. Test aşamasındayız. İhtiyacımız olduğunu düşündüğümüz gün bunu hayata geçireceğiz.”

Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

 

7DENİZ ÖZEL

 

Editör: Haber Merkezi