Avrupa’nın ilk denizaltı restoranı olan Norveç’teki ‘Under’ restoranı bugün hizmete açıldı.

‘Under’ isimli denizaltı restoranı New York’taki 11 Eylül Müzesi ve Oslo’daki opera binasını dizayn eden Norveçli mimarlık firması Snoehetta tarafından tasarlandı.

Müşterilere balık ve Norveç mutfağından tatların sunulacağı denizaltı restoranına şimdiden 7 bin kişinin rezervasyon yaptırdığı belirtildi.

Kuzey Denizi'ne inşa edilen restoranın ahşap kapısından girilip sekiz metrelik merdiveninden inildiğinde 40 kişiyi ağırlayabilecek şekilde tasarlanmış yemek yeme alanına ulaşılıyor. 



Müşteriler, camlarla çevrilmiş bu alanda okyanusun derinliklerini ve deniz canlılarını görme fırsatı yakalıyor.

Menüsünde yerel Norveç tatları balık olan restoranda yemek yemenin maliyeti ise ortalama 3 bin 700 kron.

‘Akvaryum hissi yaratıyor’

Restoran sahibi Kjetil Traedal Thorsen, büyük bir tüneli andıran yapı için "Enine ve boyuna geniş pencereler sayesinde gerçek bir akvaryum hissi veriyor" dedi. 



Restoranın yanında oteli olan ve aynı zamanda restoranın ortağı olan Gaute Ubostad ise "Yılda ortalama 12 bin kişinin burada yemek yemeye gelmesini bekliyoruz. Amacımız bunlardan yarısını da otelimizde ağırlamak" şeklinde konuştu.

Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia Manş Denizi'ni geçmeye çalışan göçmen teknesinde facia

Dünyada çok az sayıda bulunan denizaltı restoranını çok sayıda yerlinin ve turistin ziyaret etmesi bekleniyor. Denizaltı restoranı dünyada sadece birkaç ülkede var. Bunlardan en bilineni ise Maldivler'de.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi