TÜYAP’ın organize ettiği Antalya Boat Show 13-17 Mart tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. ANFAŞ Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Antalya Boat Show süresince sergi, imza günleri ve söyleşiler yapılacak.

 

Antalya Boat Show’un denizcilik sektörü açısından önemini değerlendiren Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Çetin, “Antalya sadece turizmin başkenti değil. Aynı zamanda ‘Deniz Turizmi’ sektörünün de lideri bir deniz kenti” dedi.

 

Türkiye’de Boat Show’lar büyük ilgi gördü

 

IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

Dijitalleşme ile günümüzde imkanların arttığını bununla birlikte bilgi ile birlikte birçok şeye ulaşmanın da kolay olduğunu vurgulayan Çetin, fuar organizasyonlarının kan kaybettiğini dile getirerek, “Asırlık Londra Boat Show bile bu yıl yapılmadı. Ancak Düsseldorf Boat Show ve İstanbul’da yapılan Boat Show organizasyonları beklenenin üzerinde ilgi gördü ve deniz sevdalılarının bir araya gelmelerine vesile oldu” dedi.

 

 

Antalya için önemli

 

Akdeniz’den en iyi şekilde yararlanılması gerektiğinin altını çizen Çetin, “Antalya Boat Show şehrimiz için son derece önemli” dedi. Antalya’nın bir marka şehir olduğunu dile getiren Çetin, “Antalya her vesile ile denizin konuşulacağı, tartışılacağı, gençlere, özellikle çocuklara deniz sevgisinin ve koruma bilincinin aşılanması için yapılacak her çabanın çok önem taşıyacağı bir şehir. Bu nedenle geçen sene yeniden başlatılan Antalya Boat Show şehrimiz için son derece önemli” diye konuştu.

 

‘Denizi kullanmayı bilirseniz her şeyi verir’

 

Antalya’nın 300’e yakın su üstü sporları işletmesi, 50'nin üzerinde dalış okulu ve 500’ün üzerinde gezi teknesi ve ticari yat ile ülke turizm gelirlerine önemli katma değer sağladığını ifade eden Çetin, “Son yıllarda kan kaybetmiş olsa da, Port Akdeniz ve ALİDAŞ limanları kruvaziyer gemilere ve konuklarına ev sahipliği yapıyor. Marinalarımız yerli ve yabancı yat ve tekne sahiplerine dünya standartlarının üzerinde hizmet veriyor. Bunlar güzel ama yeterli değil Antalya hala yeteri kadar denizi kullanamıyor. Denizi kullanırsanız sizindir, bilirseniz size her şeyi verir” şeklinde konuştu.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi