Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü U.N. Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getirdi.

 

Dev Ro-Ro gemisi için U.N. Ro-Ro Pendik Limanı’nda isim verme töreni gerçekleştirildi. “Ephesus Seaways” adı verilen gemi ilk kez Türk karasularında sefere çıktı. Geminin isim verme törenine Volvo Group CEO’su Martin Lundstedt’in eşi Eva Lundstedt ile birlikte iş dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

 

 

12 Mart’ta Trieste’ye ulaşacak

 

İntermodal taşımacılık alanında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük Ro-Ro operatörü U.N. Ro-Ro’nun Akdeniz İş Birimi’ne bağlı olduğu Danimarkalı denizcilik ve lojistik devi DFDS, Türkiye’deki güçlü yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’ye getirilen 237 metre uzunluğundaki gemi hizmete girdi. Ephesus Seaways ismi verilen 6.700 liner metre kapasitesiyle hizmet verecek gemi aynı zamanda Türkiye ile AB arasındaki rotalarda DFDS müşterilerine hizmet verecek en büyük Ro-Ro gemisi olacak. İstanbul’dan hareket edecek olan dev gemi 12 Mart’ta Trieste’ye ulaşacak.

 

 

‘Çok geniş hizmet kapasitesi sunacak’

 

Geminin isim verme töreninde konuşan DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pederson, geminin hizmete sunulmasından gururlu olduklarını kaydederek, “6.700 liner metrelik 450 tır taşıma kapasiteli yeni gemimiz Ephesus Seaways, Türkiye ve Avrupa arasında hizmet veren uluslararası karayolu nakliyecileri ve lojistik şirketlerine çok daha geniş bir hizmet kapasitesi sunacak” dedi.

 

 

DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe ise, şunları söyledi: “Çin’in Jinling Tersanesi tarafından sipariş üzerine üretilen 6 ro-ro gemisinden ilki olan bu gemimiz, DFDS’nin Akdeniz’deki mevcut ağında hizmet verecek. Akdeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren gemilerimize, çalışanlarımız önerileriyle Türkiye’deki UNESCO kültür miraslarının ismini verme kararımız kapsamında Ephesus Seaways adı verildi. DFDS’nin bu güçlü yatırımının ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

 

Kayıp mürettebatın arandığı bölgede cansız beden bulundu Kayıp mürettebatın arandığı bölgede cansız beden bulundu

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi