Adana’nın Karataş ilçesi sahilinde görülebilin bir alana sabitlenerek demirleyen Rowan Norway platforma, Kuzupınarı- kuyusunda çalışmalara başlayacak.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) bir süredir sürdürülen çalışmalar sonucu Kuzupınarı- kuyusunda sondaja başlanacağı açıklandı. 4 bin 100 metrede gerçekleştirilecek petrol ve doğalgaz aramasının 4 ay boyunca süreceği bildirildi.

 

Önümüzdeki günlerde ilk sondajı vurması bekleniyor

 

Karataş ilçesinin yaklaşık 15 kilometre açıklarına demirleyen Rowan Norway platformu, petrol ve doğalgaz arama çalışmaları için ilk sondajı vuracak. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında onaylanan talep doğrultusunda önce Mersin’in yaklaşık 30 kilometre açıklarındaki Kuzey Erdemli-1 kuyusunda petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapan Rowan şirketine aite 'Rowan Norway' platformu, geçtiğimiz günlerde römorkörler yardımıyla Karataş'ın yaklaşık 15 kilometre açığına çekildi. Platformun önümüzdeki günlerde ilk sondajı vurması bekleniyor.

 

Arama çalışmaları 4 ay sürecek

 

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

278 milyon lira değerindeki proje kapsamında Karataş'ın güneyinde açılacak Kuzupınarı-1 kuyusunda 90 metre su derinliğine sahip lokasyonda petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri 4 bin 100 metre derinlikte gerçekleştirilecek. Karataş'taki kuyuda petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının 4 ay süreceği bildirdi.

 

Editör: Haber Merkezi