Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF), İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın desteği ve DTO Meclis Eğitim ve İstihdam Komisyonu işbirliği ile geleneksel  IV.Denizci STK'lar Çalıştayı, Piri Reis Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde dün 09.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşti. Çalıştayın açılış konuşmasını Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Başkanı Erkan Dereli, İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ve Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Oral Erdoğan gerçekleştirdi.

 

YABANCI SAHİPLİ, YABANCI BAYRAKLI GEMİLERDE TÜRK GEMİ ADAMI İSTİHDAMI NASIL ARTTIRILIR?

 

Dünya denizlerinde Türk gemi adamı istihdamı konusu üzerine gerçekleşen çalıştay iki panel şeklinde yapıldı. Panellerin ilkinde "yabancı sahipli, yabancı bayraklı gemilerde Türk gemi adamı istihdamının arttırılması" konusu gündeme taşındı. Kaptan Behzat Esinduy’un moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde, Lucent Management’tan Kaptan Duygu Karasu, Zenith Gemi İşletmeciliği’nden Kaptan Enver Bilgi ve Mühendis Görkem Elmalıpınar, Omikron’dan Kaptan Özgür Alemdağ, Harren&Partner’dan Kaptan Ömer Faruk Bayar, VSHIPS’ten Kaptan Özgür Yılmaz, The Maritime House’tan Kaptan Erhan Esinduy ve Pearl Naval’dan Mühendis Gürhan Burak Alkoç konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

TÜRK GEMİ ADAMI ÇALIŞTIRILMAMASININ NEDENLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ NELER?

 

İkinci panelde ise "Türk sahipli, yabancı bayraklı gemilerde Türk gemi adamı çalıştırılmamasının nedenleri ve çözüm önerileri" üzerinde duruldu. Kaptan Levent Akson’un moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci panelde, Arkas’tan Kaptan İbrahim Kontaytekin, Yasa’dan Kaptan Erbil Özkaya, Densay’dan Kaptan Zekeriya Beşiroğlu, Marinsa’dan Kaptan Murat Özaydın, TAB Norm Komite Üyesi Ekonomist Harun Şişmanyazıcı ve Özdenkur’dan Kaptan Yusuf Sertkaya konuşmalarını gerçekleştirdi.

Her iki panel bitiminde gündem konusuna ilişkin interaktif katılımlı soru cevap bölümüyle çalıştaya katılanlar da görüşlerini ve sorularını konuşmacılarla paylaştılar. Panelde konuşmacı olarak yer alan isimlere plaket takdimi de gerçekleşti.

Dilek ve temenniler sonucunda çalıştay, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

KONUŞMALARA İLİŞKİN DETAYLI HABERİMİZ GELECEK….

Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı Türk P&I Sigorta'nın finansal değerlendirme notu arttı

 

 

 

Editör: Haber Merkezi