Deniz Ticareti

Denizciler Liberya Bayrağı Teknik Semineri'nde buluştu

Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi tarafından teknik bir seminer düzenlendi. Feriye Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe sektörden firma sahipleri ve yetkilileri de yoğun ilgi gösterdi.

Abone Ol

Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen seminerde, sektördeki teknik gelişmeler ve kurallarda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Seminerin açış konuşmasını yapan Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi Genel Müdürü Erhan Esinduy, katılımcılara Liberya Bayrağı Merkez Ofisi Amerika’dan ve İngiltere’den gelen yetkilileri takdim ederek, seminerin içeriği hakkında bilgiler verdi.

Liberya Bayrağı Denizcilik Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Cedric D'Souza IMO ve ILO MLC 2006 Düzenleyici Güncellemeler başlıklı bir sunum yaptı.

Liberya Bayrağı Offshore Hizmetleri, Sıvılaştırılmış Gaz, Alternatif Yakıtlar ve Karbon Giderimi Denizcilik Operasyonları Başkan Yardımcısı Nimia Willems, IGC Kodu, IGF Kodu, Alternatif Yakıtlar ve Liberya'nın MEPC 82'ye Katılımı Konusunda Önemli Güncellemeler başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Liberya Bayrağı Denizcilik Operasyonları Filo PSC Performansı Kıdemli Başkan Yardımcısı Roderick Acquie, Liberya'nın PSC Statüsünün Değerlendirilmesi: Paris MOU Güncellemeleri, Eğilimler ve İki Yıllık Denetim Programı başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Düzenlenen Teknik Seminer hakkında görüşlerini paylaşan Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi Genel Müdürü Erhan Esinduy, “Merkez ofisimiz Amerika'dan, Londra ofisimizden arkadaşlar geldi. Biz bu teknik seminere geçen sene de yaptık. Artık her sene yapmayı planlıyoruz. Böyle seminerlerde hem bilgi aktarımı oluyor hem yeni kurallar paylaşılıyor hem de aynı zamanda sonrasındaki bir network oluşuyor. İnsanlar bizim Amerika'daki yetkililerle de tanışmış oluyor. Bazen sürekli maillerde isimler gözüküyor ama burada o isimlerle yüz yüze geliyorlar. Bu açıdan faydalı oluyor” dedi.

Liberya Bayrağı yetkililerini Türkiye’ye bakışlarını da değerlendiren Esinduy, “Tabii şahsen ben bu bayrağın ülkemize gelmesi için çok uğraştım. Şimdi de gördüler nereden nereye geldik. Neticede ciddi bir market var. Bir Yunanistan kadar olmasa da sonuçta Türkiye'de de ciddi bir tonaj var. Bu tonajın belli bir parçasını almaya çalışıyoruz ve gittikçe de aktırmak istiyoruz ki öyle de oluyor zaten. Verdiğimiz hizmet kaliteli, hem tam yetkiliyiz. Burada yerinde hizmet veriyoruz. Çok çabuk geri dönüş yapıyoruz. Armatörü anlıyoruz. Bunlar hep bir bayrak seçimi için, aynı zamanda da yüksek kalite bayrak olduğunuz için artılar olarak öne çıkıyor” şeklinde konuştu.

Sektörün içindeyim

 Sektörün içinden geldiğini ve konulara hakim olduğunu söyleyen Esinduy, “Ben Liberya Bayrağı’nın dünya çapındaki ofislerinin çalışma şeklinden farklı olarak Türkiye’nin hem genel müdürlüğünü yapıyorum hem de fiilen denetimlere gidiyorum. Bayrağı aldığımız Türk gemilerinin çoğun görüyorum. Hem bir fikrim oluyor hem de düzeltilmesi gereken konuları şirketlerle paylaşıyorum. Onlar için de avantaj oluyor. Çünkü sadece masa başında konuşmuyoruz fiilen gemide de birlikte oluyoruz. Herkes için kazan-kazan durumu oluyor yani” dedi.

Liberya Bayrağı Türkiye Ofisi Genel Müdürü Erhan Esinduy, bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda gelişerek devam edeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

7DENİZ / ÖZEL