CMA CGM, müşterilerine gönderdiği 28 Şubat tarihli bir operasyon güncellemesinde "Kızıldeniz'in Güney Bölgesi'ndeki durumu yeniden değerlendirdiklerini ve gelişen koşulların duruma göre transit geçişe devam etmeye izin verdiğini" belirtti.
Dünyanın üçüncü büyük konteyner hattı, durumun her bir gemi için transit geçiş öncesinde "yakından değerlendirildiğini" ve bu nedenle rota seçeneklerini önceden bildirmenin mümkün olmadığını söyledi. Şirketin diğer gemileri Kızıldeniz ve Aden Körfezi'nden kaçınarak Ümit Burnu üzerinden daha uzun bir rota izlemeye devam edecek.
Fransız deniz taşımacılığı şirketi, denizcilerinin güvenliğinin her zaman şirketin önceliği olduğunu gerekçe göstererek 1 Şubat'ta tüm gemilerini Ümit Burnu üzerinden yönlendirerek Kızıldeniz geçişlerini durdurdu.
CMA CGM, Kızıldeniz'den geçişi durduran son büyük konteyner hatlarından biriydi ve tüm gemilerini Ümit Burnu'ndan geçirme kararı, Yemen'deki Husi isyancıların CMA CGM tarafından kiralanan 8,600 teu kapasiteli Koi adlı konteyner gemisine düzenlediği başarısız füze saldırısının ardından alındı.
Asya-Avrupa/Med arasında Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı yerine Cape üzerinden geçiş yapmak, her iki yöndeki bir yolculuğa yaklaşık 10-14 gün ekliyor. Analistler konteyner gemilerinin yaklaşık %80'inin Cape'ten transit geçmeye başladığını tahmin ediyor.