İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi Nisan ayı meclis toplantısını üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Aliağa Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye A.Ş Genel Müdürü Hakan Turunç ile Aliağa Su Altı Sporları ve Yelken Kulübü Başkanı Kubilay Kural konuşmacı olarak katıldı.

 

Toplantıda ilk olarak önceki ayın toplantı zabıtlarının oylanarak onaylanmasının ardından Şubat ve Mart 2019 ayı mizanının hesapları İnceleme Komisyonu tarafından Meclis onayına sunuldu.

 

İMEAK DTO Nisan ayı faaliyetlerinin aktarılmasının ardından Nemport Liman İşletmeleri ve Özel Antrepo Nakliye A.Ş Genel Müdürü Hakan Turunç Aliağa’nın Konteynır Limancılığındaki yeri ve Konteynır Limacılığının geleceği konusunda bilgi verdi. Ardından söz alan Aliağa Su Altı Sporları ve Yelken Kulübü Başkanı Kubilay Kural, kulübün kuruluş sürecini ve faaliyetlerini aktararak, ileride su sporları adı altında Aliağa’ya kazandırmak istediklerini söyledi.

Tulon ve Gemlas Rubber’dan iş birliği anlaşması Tulon ve Gemlas Rubber’dan iş birliği anlaşması

 

İMEAK DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek ise, Nisan ayındaki gelişmelerle ilgili paylaşımlarda bulundu. Geçtiğimiz hafta düzenlenen resim ve şiir yarışmasına değinen Şimşek, “Bundan sonraki yıllarda Aliağa Deniz Ticaret Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yapacak olduğu protokol ile her yıl bu etkinliği yapmayı arzuluyoruz” dedi. Oda olarak 4 aydır düzenlemiş oldukları İngilizce kursunun sonuna geldiklerinin altını çizen Başkan Şimşek, “Tekrar seviye tespit sınavı yapıp, tüm katılımcılarımıza sertifikalarını vereceğiz” dedi.

 

‘Aliağa-Midilli seferlerini bir an önce başlatmak istiyoruz’

 

Aliağa – Midilli seferlerini değerlendiren Şimşek, şöyle devam etti: “Geçen gün Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ı ziyaretimizde Aliağa-Midilli seferlerini dile getirdik. Tabi başkanda bu konuda çok heyecanlı bizim gibi. O da bu işin biran önce olmasını istiyor. Bununla ilgili Denizcilik araştırma firması ve üniversitelerden gelen değerli profesör hocalarımız denizde alan tetkiki yaptı. 150’den fazla noktadan derinlik ve koordinat ölçüsü alındı. Deniz dibi taraması veya iskelenin uzatılması söz konusu olabilir. Hocalarımızın raporuna göre fizibilite çalışması yapılarak, Aliağa’da bu hizmeti bir an önce başlatmak istiyoruz.”

 

Aliağa, Ayvalık ve Dikili’de 1 ayda 16 milyon tonluk elleçleme yapıldı

 

Şimşek konuşmasına istatistikler paylaşarak devam etti. Şimşek”  2019’un ilk çeyreğinde Aliağa’ya 1.197 adet gemi gelmiş olup, Dikili ve Ayvalık ile beraber bu sayı 1.318’i bulmaktadır. Bu gemilerin toplam grosu23 milyondan fazladır. Türkiye’ye ise 11 bin 724 adet gemi gelmiş olup, geçen yılın ilk çeyreğine göre 6 bin gemilik bir azalma yaşandığı görülmektedir. Aliağa, Ayvalık ve Dikili’de Mart sonu itibariyle yaklaşık 6,5 milyon tonu yükleme, 9,5 milyon tonu boşaltma olmak üzere; toplam 16 milyon tonluk bir elleçleme yapılmıştır. Türkiye’de yaklaşık 115 milyon ton yük elleçlenmiştir” diye konuştu.

 

7DENİZ