Denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeler, röportajlar ve makalelerle zengin bir içeriğe sahip olan 7deniz Dergisi, yeni sayısıyla okuyucularıyla buluştu.
7deniz Dergisi’nin bu sayısında;
- İzmir Ekonomi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Enerji Politikaları uzmanlık alanında Profesör olan Mehmet Efe Biresselioğlu, Akdeniz’de ve Karadeniz’de Türkiye’nin yürüttüğü petrol arama faaliyetleri ve uluslararası dengeler konusunda sorularımızı yanıtladı.
- İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer, ‘Korona virüs salgınının liman istatistiklerine yansımaları’ başlıklı makalesiyle dergimizde yer aldı.
- Elkon Genel Müdürü Ertuğ Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tunç, kısa mesafe deniz araçlarının elektrikli olması gerektiğini, bunun devlet destekli yapılmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler.
- Tuzla’da Nuh Sanayi Sitesi’nde bulunan tekne ve yat üreticilerinin fiziksel koşullarının yetersiz olduğunu söyleyen Mengiyay Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mengi, “Yetersiz olan fiziki koşullarımıza bir çözüm bulunamaz ise emin olun ki Türkiye’deki müşteriyi Avrupa’ya kaptırabiliriz” diyor.
- NAVTEK Deniz Teknolojileri A.Ş, geçtiğimiz haftalarda dünyada bir ilki gerçekleştirerek, tamamen elektrikli ve şarj edilebilir römorkör projesini hayata geçirdi. Projeyi ve şirketin başarılarını konuşmak üzere NAVTEK Deniz Teknolojileri Genel Müdürü Ferhat Acuner ile bir araya geldik.
- Kaptan M. Behzat Esinduy... Yarım asrın üzerindeki denizcilik serüveni boyunca denizin ABC’sini yazan bir isim. Kaptan Köşkü’nün ilk söyleşisini yaptığımız duayen denizci Uzakyol Kaptanı M. Behzat Esinduy, “Kolayı herkes yapar, güzel olan zoru başarmaktır” diyor.
- Av. Mehmet Hakan Tüfekçi, “Taşıma işleri organizatörlüğü yetki belgesi” başlıklı makalesiyle dergimizde yer aldı.
- Covid-19 pandemisinin etkilerini, ekonomideki iyi-kötü senaryolar, yaratacağı fırsatları ve olası sonuçlarını, ekonomik gelişmeleri yakından takip eden Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ile konuştuk.
- Dünyada yaşanan Covid-19 pandemisiyle birlikte eğitim sektörü de mekandan bağımsız olarak çalışmalarına devam etti. Eğitim gibi önemli bir konuda teorik derslerin online yapılmasında bile sıkıntılar yaşanırken, pratik gerektiren dersler de yapılamadı. Özellikle denizcilik eğitimi gibi uygulamalı derslerin elzem olduğu bir alanda yapılamayan uygulamalı derseler; başta öğrenciler olmak üzere hem öğretmenleri hem velileri olumsuz yönde etkilemiş durumda. Bu konuyla ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını denizcilik eğitimi veren üniversitelere sorduk.
Sektörle ilgili daha birçok gelişmenin yer aldığı dergimizi keyifle okumanız dileğiyle.