Med Marine Holding, Türkiye’deki belli başlı römorkör üreticilerinden biri. Hem kendi için üretiyor hem de ürettiği ürünlerin satışını gerçekleştiriyor. Diğer yandan Körfez’de ve İskenderun’da kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri de veriyor. O noktadaki operasyonun sağlıklı yürütülebilmesi için römorkör imalatı yapmaya devam ediyor. Zaten asıl işi römorkör imalatı.

Med Marine Holding Yönetim Kurulu Başkanı R. Hakan Şen, ihracat noktasında ülkemize ciddi katkılar sunduklarını belirterek, “Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Uzak Doğu ve Amerika kıtası ülkelerine römorkör ihracatı ve pazarlaması gerçekleştiriyoruz. Bunların dışında elbette her zaman yeni pazarları keşfetmeye devam ediyoruz” diyor

 

Med Marine’in hizmetlerini anlatır mısınız?

 

Med Marine olarak, 23 yılı aşkın süredir Türkiye’nin en faal limanlarından İzmit, İskenderun Körfezlerinde ve Erdemir Limanı’nda kılavuzluk, römorkör ve palamar hizmetinde geniş yelpazede hizmetler sunuyoruz. Ayrıca, bir grup şirketi olan Ereğli Tersanesi’nde hem kendi filomuz için kullanılmak üzere hem de global müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda römorkör, pilot motoru, palamar botu ve IMO I&II kimyasal tankerler olmak üzere gemi inşası, işetilmesi ve ihracatıyla de uğraşıyoruz.

 

Yeni inşa projelerinizden bahseder misiniz?

Amacımız primlerin milli sınırlarda kalması Amacımız primlerin milli sınırlarda kalması

 

Ağustos 2018 itibariyle 1 adet 23m x 50 TBP, 2 adet 23m x 60 TBP, 2 adet 18m x 30 TBP, 1 adet 30m x 80 TBP römorkör; 4 adet 8400 DWT kimyasal tanker, 10 adet palamar bot ve 2 adet alüminyum pilot bot inşamız devam etmektedir. Bunlara ek olarak değişik güç ve çekme gücünde 7 römorkör ve 4 pilot motoru inşası proje çalışmalarımız sürmektedir.

 

Hangi bölgelere ihracat gerçekleştiriyorsunuz?

 

Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Uzak Doğu ve Amerika kıtası ülkelerine römorkör ihracatı ve pazarlaması gerçekleştiriyoruz. Bunların dışında elbette her zaman yeni pazarları keşfetmeye devam ediyoruz.

 

7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi