Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, babası memur olmasını istediği halde kendisinin dedeleri gibi girişimci olmayı seçtiğini belirterek öyküsünü anlattı. Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’un 8’incisi, “İçimde Bir Girişimci Var” ana teması ile TOBB öncülüğünde, Turkcell ana sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Burada konuşan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi:

“Ben, ilkokul 1’de 7 yaşındayken babam beni Ankara’da yatılı okula göndermek istedi. İngilizce öğrenmemi istedi. Tek çocuktum, evde babam dışında kimse gitmemi istemiyordu. Ankara Koleji’ne gittim. Yaz tatilinde Kayseri’ye geldim. Tatil yapmayı beklerken 3,5 ay eczanede çıraklık yaptım. Okullar açılınca bütün arkadaşlarım gittiği deniz tatilini anlatıyordu. Okul hayatım boyunca her yaz çalıştım.”

Hisarcıklıoğlu, üniversiteyi bitirdiğinde babasının bir bankada kendisine iş ayarladığını aktararak, “Ben girişimci olmak istediğimi söyledim. ‘Ben maaşlı çalışmak istemiyorum, zengin olmak istiyorum’ dedim. Dedelerim girişimciydi, babam benim iyi bir memur olmamı istedi ama ben olmadım” ifadelerini kullandı.

Eskiden ülkelerin sınırları olduğunu ama şu anda internetin bu sınırları kaldırdığını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Artık bütün dünya birbirine bağlı çalışıyor. Herkes bütünün parçası haline geldi. Eskiden alın teri vardı, yerini akıl teri aldı” yorumunu yaptı.

 

Tümsekte teker kalmaz

Hisarcıklıoğlu, gelecekten ümitli olduğunu işaret ederek, “Son 25 yılda, 5 önemli ekonomik kriz yaşadık. Hepsini de geride bıraktık, yola devam ettik. Bu teker bu tümsekte kalmıyor. Ülkenize ve kendinize güvenin” dedi.

G3 Platform Başkanı Gülden Yılmaz ise G3 Forumu’nda geride bıraktıkları 7 yılda, 7 binden fazla girişimci ve girişimci adayıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Binlerce yeni iş fikri burada filizlendi. Bazı katılımcılarımız çoktan iş fikirlerini hayata geçirip kendi başarı hikayelerini yazmaya başladılar” dedi.

Habitat Kurucu Başkanı Sezai Hazır ise Habitat olarak bugüne kadar yürüttükleri projelerle 1.5 milyon kişiye yüz yüze eğitim verdiklerini ve 81 ilde 5 binden fazla gönüllü eğitmenleri olduğunu söyledi.

Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi

G3 Forum’da girişimci adayları yuvarlak masa toplantılarında mentorlarla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Foruma katılanların yüzde 53’ünün kadınlardan oluştuğu, yüzde 81’inin İstanbul dışından ve yüzde 74’ünün üniversitelerden geldiği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi