T.C DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 30 bin Euro hibe ile kabul edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın ‘Temiz Denizler İçin Gençlik El Ele’ isimli Erasmus+ Gençlik Çalışanları Hareketlilik Projesi, 3-11 Aralık 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek. Proje kapsamında, 9 ülkeden 42 katılımcı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deniz temizliği ile ilgili yaptığı çalışmaları mercek altına alacak ve yapılan çalışmaları kendi ülkelerinde rol model olarak sunabilme imkânı kazanacaklar.

Birçok Erasmus+ projesini hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Temiz Denizler İçin Gençlik El Ele” isimli Erasmus Plus projesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne bağlı Eurodesk Temas Noktası ile birlikte Bireylerin Öğrenme Hareketliliği başlığı altında KA105 – Gençlik hareketliliğini kaleme aldığı bir projedir.

2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan ve eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanını da kapsayan Erasmus+ ile yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın gençlerin; potansiyellerinin açığa çıkarılması, yeni beceriler kazandırılması, kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması hedeflenmektedir.

Kentsel yaşam kalitesinin arttırılmasını hedefleyen başarılı projelere imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, görünürlük ve farkındalığının toplum bazında ve uluslararası ölçekte artması amacıyla; gençlik sorunlarına yeni politikalar üretilmesini ve gençlerin uluslararası projelerde yer almalarını sağlayarak gençlik köprülerinin kurulması için 2013 yılında İBB Eurodesk Temas Noktası oluşturuldu.

Proje uygulama süresi 12 ay olan  “Youth Hand to Hand for Clean Seas” (Temiz Denizler için Gençlik Elele) isimli Erasmus + projesi kapsamında Türkiye ile birlikte Litvanya, Arnavutluk, Almanya, Romanya, İtalya, Fas, İngiltere, Slovenya ve Çek Cumhuriyeti’nden toplam 42 genç 3-11 Aralık 2018 tarihinde İstanbul’ a gelerek deniz kirliliği esaslı bir çok teorik ve uygulamalı etkinlik gerçekleştirecekler. Katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ nin deniz kirliliğine karşı yürüttüğü çalışmaları yerinde görerek İstanbul’da öğrenecekleri yeni bilgiler ışığında kendi ülkeleri ile yaşadıkları coğrafyayı kıyaslama (benchmarking) imkanı bulacaklar. Ayrıca ilki düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi’ne katılarak alanında uzman birçok konuşmacıyı dinleme fırsatı bulacaklardır. İstanbul Uluslararası Çevre Zirvesi kapsamında kendilerine ayrılan etkinlik alanında farklı atölye çalışmalarını da gerçekleştirecekler.

Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi Ereğli'de denizde bulunan cesedin kimliği belirlendi

Projeye katılım sağlayan gençler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek faaliyetlerde aktif olarak görev alma imkanı olacak. Diğer taraftan projenin, deniz kirliliği gibi benzer problemlerin yaşandığı ülkelerde bu sorunların çözümüne katkı sağlayacak tecrübe paylaşımının yapılacağı ve uluslararası boyutta işbirliğinin sağlanacağı önemli bir platform oluşturması da beklenmekte. Aynı zamanda Temiz Denizler için Gençlik Elele projesi kapsamında gelecek olan misafirlerimize İstanbul’da geçirecekleri 8 günlük süre zarfında İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı da sunulacak.

Editör: Haber Merkezi