Şahika Ercümen, hava şartları nedeniyle planlanan günden bir gün sonra bugün Salda Gölü’nde gerçekleştirdiği dalışla dünya rekorunu kırdı.Sporcunun Dünya Sualtı Sporları Konfederasyonu uluslararası hakemleri tarafından tescillenen dünya rekoru, 1 dakika 58 saniye sürdü. Suyu çok soğuk olan, su sıcaklığı derinlerde 7 dereceye kadar düşen ve 1100 metre irtifada bulunan gölde rekor kırmayı başaran Ercümen’e rekor dalışında; su altında 8 kişi olmak üzere toplam 20 kişilik bir ekip eşlik etti.

 

65 METREYLE DÜNYA REKORUNU KIRDI

Rekor denemesi için son bir yıldır hazırlanan Şahika Ercümen, daha önce 30 metreden derinine dalınmamış, su altı henüz keşfedilmemiş Salda Gölü’nde gerçekleştirdiği dalışla gölün derinliklerine inen ilk insan olmayı da başardı.

Zorluk derecesi yüksek Salda Gölü’nde 65 metreyle dünya rekorunu kıran milli sporcu, bu başarısının, denizde kırdığı dünya rekoru olan 110 metreye eşdeğer olduğunu ifade ediyor.

Antrenmanlarda 65 metreden de derine indiğini belirten Ercümen, rekor denemesinin güvenli olması için derinliği 65 metreyle sınırlandırıldığını vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Burdur Belediyesi’nin davetiyle Salda Gölü’nde keşif dalışı yapan Şahika Ercümen, gölde rekor dalışını Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkındırma Ajansı’nın desteğiyle gerçekleştirdi.

 

CUMHURİYET BAYRAMI REKORU

Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor

Ülkemiz adına dünya rekorunu Cumhuriyetimizin 95. yılına ithafen kırdığını belirten Ercümen, amacının doğa harikası, el değmemiş Salda Gölü’nün korunarak tanıtılmasına ve burada su sporlarının yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi