SoftTech Genel Müdürü Şerafettin Özer[/caption] SoftTech, sahip olduğu güçlü teknoloji ve birikimini GullsEye Terminal İşletim Sistemi ile dünya limanlarının hizmetine sunuyor. Liman operasyonlarının minimum insan faktörü ve optimizasyon teknolojisi ile yürütülmesini sağlayan GullsEye, sahip olduğu entegre modüller sayesinde tüm limanı tek noktadan yönetiyor.

GullsEye nedir?

GullsEye Liman Otomasyon Sistemi günümüz modern limanlarında verilen Konteyner, Ro-Ro, Genel Yük, Sıvı Yük, Kapalı Ambar hizmetlerinin hızlı ve verimli yapılabilmesini sağlayan bir otomasyon sistemidir. Müşteri ilişkileri, planlama, operasyon, ticaret bölümlerinden farklı kullanıcılara hizmet veren üründe; tüm birimler birbirleri ile bütünleşik çalışmakta ve kullanıcı dostu ekranlar sayesinde işlerini daha hızlı gerçekleştirmektedir.

GullsEye'ın özellikleri nelerdir?

GullsEye'ın amacı, tüm liman işlemlerini tek merkezden yöneterek, maliyeti azaltacak, saha ve ekipman kaynaklarını optimum kullanacak çözümler sunmak ve talepten tahakkuka kadar olan tüm süreçleri otomatikleştirerek liman verimliliğini arttırmaktır. GullsEye güçlü optimizasyon motoru sayesinde; gemi operasyon hızlarını arttırıp, rıhtım ve ekipmanların daha verimli kullanılabilir hale getirerek, limandaki istifleme ve iş gücü maliyetlerini düşürür ve limanın istifleme kapasitesini arttırır. Optimizasyon, limandaki gemi yükleme ve tahliye, saha istifleme ve konteyner belirleme, CFS serim ve serimden kaldırma gibi operasyonların planlanıp yönetilmesini sağlamaktadır. GullsEye ayrıca, manuel planlamalar için kullanılan, zengin görsellerle desteklenmiş, kullanımı kolay ve etkin bir planlama modülü içermektedir. Simülasyon yetenekleri sayesinde yapılan planları test etmek, bu sayede yaşanacak operasyon kesintisi ya da sıkışıklıkları oluşmadan önce saptamak ve engellemek mümkün olmaktadır. 3D izleme modülü sayesinde limandaki tüm operasyon sanki canlı ortamdaymış gibi izlenebilir. Tüm birimler üzerindeki işler takip edilebilir. Limana yanaşmış gemilerin operasyonları, sahada bulunan tüm ekipmanlar ve üzerindeki operasyonlar, sahada bulunan konteynerler ve onlara ait iş emirleri ile talepler, limana giren müşteri kamyonları ve onlara ait işler takip edilebilir. 3D modülü planlamacılara efektif plan yapılabilmesi için çok etkin bir karar destek mekanizması olarak görev yapabildiği gibi yöneticilere de tüm limanı kolaylıkla izleyebilmesi için eşsiz bir ara yüz sunmaktadır. GullsEye sahip olduğu iş akış motoru sayesinde, limandaki tüm iş akışlarını muştur. Sistem bu akışları kullanarak doğru zamanda doğru kişiye doğru iş emirlerini göndererek operasyonları yönetir. Planlamacılar kullanıcı dostu ara yüzler ile tüm operasyonları izleyebilir, gerektiğinde operasyona müdahale edebilir. GullsEye'ı öne çıkaran bir diğer önemli özellik ise kullandığı güncel teknolojiler sayesinde hızlı ve kolay entegrasyon imkanı sağlamasıdır. Gümrük mevzuatları ile tam uyumludur, yaygın muhasebe ve ERP uygulamalarına entegre olabilir. Özellikle liman müşterileri olan acenteler ve gemi operatörleri ile tam entegre çalışma konusunda öncü pozisyondadır.

Optimizasyon modülüne çok vurgu yaptınız, bu konuda herhangi bir somut başarı kaydettiniz mi?

GullsEye kullanan müşterilerimizde, gemi operasyon hızları dramatik yükselişler göstermiş, aktarım maliyetleri azalmış, liman müşterileri olan acente, gemi operatörü ve firmaların memnuniyet düzeyi artmıştır. Müşterimizin önemli bir acentede yapmış olduğu gemi operasyon hız rekorunun kırıldığı kısa süre önce basında yer almıştır. Ürünün geliştirilmesi sırasında akademik işbirliği çalışmalarınız oldu mu? GullsEye ürünü özellikle Ar-Ge alanında yapılmış önemli projelerden biridir. Limancılık sektörünün kronik problemlerine çözüm üretmek amacıyla sektörde deneyimli planlamacılar ve konusunda uzman bir akademik ekip ile birlikte iki yıl süren bir çalışma sonucunda optimizasyon ve simülasyon modülleri geliştirilmiştir. GullsEye'ı yurtdışı pazarlara da taşıma planlarınız var mı? GullsEye, İTÜ GATE Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı'na katılmaya layık görülmüş ve bu kapsamda 2015 yılının Ağustos ayı boyunca Chicago ve San Francisco'da düzenlenen etkinliklere katılmıştır. Ürün uluslararası yatırımcı ve uzmanlardan ilgi görmüş ve heyecan yaratmıştır. Kuzey ve Güney Amerika pazarlarının yanında Afrika pazarında da temaslarımız devam etmektedir.

GullsEye dışında diğer ürünleriniz ile ilgili de bilgi verebilir misiniz?

Sosyal medya platform uygulamamız Sosyal Posta Kutusu ile kurumsal sosyal medya hesaplarınızı tek bir noktadan kontrol edebilir, gelen mesajları anında cevaplayabilir ve böylece raporlamalarınızı hızlandırabilir, iş süreçlerinizi otomatik başlatabilir ve daha verimli hale getirebilirsiniz. Nette Defter, elektronik deftere konu olan verilerin alınıp işlenmesinden, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan beratların sisteme aktarılıp arşivlenmesine kadar geçen tüm süreci kontrol edebileceğiniz, platform bağımsız bir e-defter çözümü uygulamamızdır. SoftTech, bunların dışında BidPrice Fiyatlama Uygulaması, Isuba Temel Bankacılık Paketi, GPYU Gayrimenkul Portföy Yönetim Uygulaması, SoftFlow Nakit Akış Yönetimi Uygulaması, Sinerji Elektronik Fiziksel Arşiv ve Yazışma Yönetimi, Inzuo Mobil Katalog Uygulaması gibi ürünleri ile güncel teknolojileri kullanarak her türlü ihtiyaca yönelik çözüm geliştirebilen ve son yapılan Bilişim İlk 500 araştırması sonuçlarına göre Türkiye'nin Yerel Yazılım Üreticileri arasında lider konumda olan bir yazılım şirketidir.

CENGİZ TEPEBAŞ - 7DENİZ

Editör: TE Bilisim