IMEAK DTO kasım ayı olağan meclis toplantısında ‘Şube başkanlarının görüş ve önerileri’ de gündemin 5. ve 6. maddesini oluşturdu. Söz alan şube ve komite başkanları gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği AVS'den yaşlılara özel iftar yemeği

Aliağa DTO Başkanı Adem Şimşek: Yarının Deniz Dünyasına Hazır Mısınız?

Aliağa DTO Başkanı Adem Şimşek, “Türkiye Gemi Kumanyacıları Başkanı Yorgo Saris Bey adına buradayım.23 Kasım’da İstanbul-Levent’te Wyndam Grand Otel’de ‘Yarının Deniz Dünyasına Hazır Mısınız?’ temalı bir konferans yapılacak. Bu konferansta oturumlar gerçekleştirilecek. 24 Kasım’da Embe Orkestrası ile de müzik ziyafeti sunacağız. Hepinizi orada, o toplantıda bir aile bilinci içerisinde görmek en büyük temennimdir” dedi.

Yusuf Öztürk: Denizlerdeki kirliliğe eğitimle cevap vermebiliriz

Meclis Üyesi Yusuf Öztürk, “Akdeniz, bizim için son derece önemli bir lokasyon. Dünyada eşi benzeri bulunmayan bu denizimizin kirlenmesi son derece üzücü. Denizlerin kirlenmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapabiliriz konusunda Şadan Hanım’ın da katılımıyla daha da ilerleyeceğiz. Karadeniz Tuna Nehri’nden gelen kirlilikten dolayı kirleniyor. Denizcilik Bakanlığı’nda da deniz  kirliliği ele alınmalı ve insanlarımız küçük yaşta eğitilmeli” dedi.

 

Mehmet Bekiroğlu: Denizyolunda kazalar karayoluna göre çok daha az!

28. Komite Başkanı Mehmet Bekiroğlu, “İstanbul’da demir yerine demirleyen gemileri anlatacağım. Bakanlık denizlerde kazaların çok olduğunu ima ediyor. Oysa karayolunda 2017 senesinde 7427 ölümlü kaza oldu. Günlük 21 kişi ölmüş. Denizde 2017’de 7 kişi ölmüş. Bakanlık buna hiç bakmıyor mu? Kılavuz Kaptan konusunu odamız bir heyet oluşturup Ankara’ya iletmeli” dedi.

 

Muhammer Arslantürk: Sektörün tam ortasındayız, önemsenmeliyiz

Türk Kılavuz Kaptanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk, “Derneğimiz olarak sektörle, odamızla ve tüm STK’larla iyi çalışmalar sürdürmeyi hedefliyoruz. Derneğimiz 50. yılını kutluyor. Kılavuz kaptanlar olarak sektörün tam ortasındayız. Önemsenmesi gereken sektör erbablarıyız” dedi.

 

Arif Yılmaz: Ufak tefek sorunları çözmezsek yol alamayız

48. Meslek Komite Başkanı Arif Yılmaz, “Teknelerin cinslerine dikkati çekmek istiyorum. Yabancı turistler mürettebatsız bir tekne kiralamak istediğinde mevzuat buna uygun. CE belgeleri kısmında iyileştirmeler yapılmaya çalışıldı. CE’ye uyan bir taşıma yapılmıyor oysa. Ufak tefek sorunları çözemezsek ilerleyemeyiz. Eğitim ve belgelendirme konularında ve gemi adamlarında epey bir yol kat ettik. Çin’den sonra ikinci olduk. Bakanlıklar ve müsteşarlıklar nezdinden odamızın bir öncü olarak bu ve benzeri konuları çözmesi gerekiyor” dedi.

Süheyl Demirtaş: Uzun soluklu stratejiler üretmeliyiz

45 No’lu Komiteden Süheyl Demirtaş, “Dünya marinalar birliği toplantısına Yunanistan’da katılmıştım. Bu toplantıya Yunanistan Başbakanı, bakanlar ve müsteşarlardan oluşan çok ciddi bir heyet katıldı. Bizde ise katılım müsteşar yardımcısı düzeyinde kaldı. Ben, bunları görünce ister istemez üzüldüm. Avrupa’da ve ABD’de marinalar gayet iyi. Fransa’da tekneler marina bulamıyor. Biz ise çok gerilerdeyiz. İstanbul’da cruise iptal edilmişti. Mısır ve Tunus’ta da iptal olunca komşumuz Yunanistan parsayı topladı. Bu konularda stratejik davranmalı ve ona göre hareket etmeliyiz” dedi.

7DENİZ ÖZEL

Editör: Haber Merkezi