ABD donanmasına ait Arleigh Burke sınıfı USS Ross destroyeri İsrail'in güneyindeki Aşdod Limanı'na yıllar sonra demir attı. Aşdod Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Orna Hozman Bechor, İsrail ve ABD'nin bölgede ortak çıkarları bulunduğunu bu nedenle yakın gelecekte daha fazla ABD gemisinin Aşdod'a demirlemesinin doğal olduğunu söyledi

Suriye'deki DEAŞ mevzilerine "Tomahawk" füzesi saldırısı düzenlediği bilinen ABD destroyeri son olarak 1999'da demir attığı Aşdod'a yıllar sonra yeniden demirledi.

Hayfa Limanı'na daha önce birçok kez demirleyen destroyerde görevli personelin ikameti için Hayfa veya Aşdod kentlerinden hangisinin uygun olduğunun önceden incelendiği belirtildi.

 

"DERİNLİĞİ SİMGELİYOR"

 

Mürettebatın bölgede bulundukları süre boyunca, ülke içinde ziyaretler gerçekleştireceği ve Aşdod sakinleriyle ilişkileri güçlendirmek için bir projeye katılacağı kaydedildi.

Haberde, İsrail'deki ABD Büyükelçiliğinin perşembe günü Amerikan donanmasının 234. kuruluş yılı münasebetiyle kutlama düzenleyeceği bilgisine de yer verildi.

Küresel sera gazı vergisi 2027'de uygulamaya konulabilir Küresel sera gazı vergisi 2027'de uygulamaya konulabilir

Habere göre, Aşdod Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Orna Hozman Bechor da ABD savaş gemilerinin Aşdod Limanı'na geri dönmesinin iki ülke ilişkilerinin derinliğini simgelediğini söyledi.

 

ORTAK ÇIKAR VURGUSU

 

Bechor, İsrail ve ABD'nin bölgede ortak çıkarları bulunduğunu bu nedenle yakın gelecekte daha fazla ABD gemisinin Aşdod'a demirlemesinin doğal olduğunu kaydetti.

Aşdod Limanı Yönetim Kurulu Başkanı, ABD'li partnerlerini ağırlamanın Aşdod Limanı için tarihi bir an olduğunu, böylece ilişkileri güçlendirmeyi ümit ettiklerini dile getirdi.

Öte yandan, İsrail'in Kanal 10 televizyonu da geminin 400 kişilik mürettebat taşıdığını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi